Система NoFrost (немає морозу) в холодильниках
Система NoFrost використовується у всіх моделях холодильників марки Hitahci. Конструкції холодильників можуть бути:
- 1. Зі статичними випарниками.
- 2. Агрегати із системою NoFrost, у яких охолодження камер відбувається за допомогою циркуляції холодного повітря. При цій технології не спостерігаються різкі перепади температур, та не утворюється полій.
- 3. Комбіновані системи.
- 4. Простиша система – капельна.
У чому особливість агрегатів із системою розморожування No Frost – тобто технічні особливості
Елементи автоматики No Frost знаходяться всередині корпусу в відсіку за морозилкою. Всі деталі автоматики заховані під пластиковим кожухом. Сам процес розморожування відбувається автоматично та без участі людини.
Випарник, який генерує холод, розташований в закритому відсіку. Через цей відсік вентилятор проганяє холодне повітря, якє циркулює по всіх камерах холодильника, де знаходяться продукти. Тому іноді таку технологію називають – вітряне відтавання.
І все-таки намерзання криги на випарнику в системі NoFrost відбувається також, як і в холодильнику зі статичними випарниками. Тепле повітря спрямовується до випарника. Таким чином утворюється іній або полій. Але, тільки при NoFrost, цей процес відбувається набагато швидше.
Позбутися від криги швидко може могти автоматика. Як тільки датчик засік утворення інею або льоду, він дає команду на включення автоматичного відтавання.
Як відбувається відтавання
Відтавання інею, що залишився на випарнику, здійснюється не під час роботи компресора, а після його закінчення. У цей період підключається примусовий підігрів ТЕНами.
ТЕН – це нагрівальний елемент, який розташований уздовж випарника або під ним. При проходженні через нього електрики відбувається нагрів навколишнього повітря і сніг, іній на поверхні випарника тане. Включається ТЕН з певною послідовністю, тоді-то і запускається процес відтавання.
Холодильника зі статичним випарником потрібно розморожувати один раз на три місяці, з безпосередньою участю людини. У холодильнику з системою NoFrost цей процес відбувається автоматично – без відома й участі людини. До того ж в агрегатів з системою NoFrost процес намерзання і відтавання не помітний.
Куди зникає тала вода
Тала вода стікає по каналах, розташованим всередині корпусу холодильника. Стікає вона в спеціальний лоток під компресором, а звідти випаровується.
Компресор після завершення розморожування знову включається і нагрівається. Від тепла що виходить від компресора, рідина випаровується інтенсивніше. Тому до початку наступного циклу розморожування лоток для рідини залишається сухий.
Переваги технології No Frost
Використання інноваційної технології No Frost дозволяє виготовляти:
- 1. Холодильники з системою No Frost мають, які мають переваги автоматичного розморожування камер. Холодильникам з системою No Frost ручне розморожування необхідно, але 1-2 рази на рік. Тобто технологія полегшує догляд за технікою.
- 2. В агрегатах з технологією No Frost відбувається рівномірний розподіл холодного повітря всередині обсягу камер. Різниця температур на верхній і нижній полицях холодильної камери коливається в межах 1-2 градусів. Рівномірність температури дозволяє значно поліпшити якість продукції, що зберігається.
- 3. У морозильних камерах холодильників що мають цю технологію, продукти заморожуються досить швидко. Також швидко вирівнюється температура до заданої, після завантаження свіжими продуктами.
- 4. Система NoFrost працює в холодильних і морозильних камерах.
- 5. Більш тривале збереження холоду при відключенні енергії.
Ручне розморожування агрегатів з Ноу Фрост?
Для чого потрібна процедура ручного розморожування при даній технології? Технічно цей процес потрібно для підтримки гігієни в холодильнику.
- Ручне розморожування потрібно робити для того, щоб запобігти появі сторонніх запахів. Річ у тому, що у вологому середовищі при прохолодній температурі розмножуються мікроорганізми, які створюють запахи.
- Крім того, слід проводити прибирання в камерах, що б очистити полки від бруду, та залишків їжі.
Ручне розморожування
Процедуру ручного розморожування слід проводити при повному відключенні агрегату від електромережі. Зазвичай цей процес поєднують з генеральним прибиранням агрегату, яку потрібно робити 1 2 рази на рік.
- Холодильник слід звільнити від продукції.
- Полки очистити від залишків їжі. Прибрати крихти, яки скупчилися в кутах, та можуть бути причиною появи неприємних запахів.
- Промити полки та стінки камер мильним розчином. Для прибирання не слід використовувати абразивні речовини або жорсткі губки.
- Просушити та тільки потім завантажити продукти.
- Що б краще зберігався рівномірний розподіл холоду в камерах рекомендується під час прибирання агрегату, очищати вентиляційні отвори ватяними паличками. Для цієї процедури не потрібно знімати решітки самостійно.
- Задню стінку не слід мити. Можна протерти сухою серветкою, але при відключеному електроживленні.
- Після закінчення вологого прибирання рекомендують включити техніку хвилин через 40, за умови повного висихання камер.
No Frost – недоліки системи
1. Висока ціна на готовий виріб.
2. Висихання продуктів. Для зберігання якості продуктів потрібно герметичне спаковування.
3. Високий рівень шуму. Це пов’язано з одночасною роботою вентилятора і компресора. Щоб не страждати від підвищеного шуму слід вибирати техніку з інверторним компресором. Такі агрегати працюють тихіше. Роботу сучасних інверторних двигунів майже не чути!
Усі агрегати марки Hitachi мають інверторні компресори. Конструктори використовують різні іновації для зменшіння рівня шумового єфекта.
Конструктори новітніх моделей агрегатів розв’язали проблему з висиханням продуктів. У новітніх моделях Hitachi передбачені зони свіжості для зберігання ніжних овочів, де встановлюється потрібна вологість і певна температура, наприклад хитачи з вакуумною камерою холодильник R-WB720VUC0GBK